Öppna föreläsningar: Hur förvaltar vi vår planet? Är demokrati möjlig på internationell nivå?

September 5, 2017 until September 6, 2017

Det är några av föreläsningarna som hålls den 5-6 september i Aula Magna i samband med att Europeiska forskningsrådet firar tioårsjubileum. Johan Rockström, Jonas Tallberg och Ilona Riipinen är några av forskarna som medverkar och berättar om sin banbrytande forskning. Arrangemanget är gratis och öppet för alla.

Tisdag 5:e september

13:00–13:45

Rektor Astrid Söderbergh Widding hälsar välkommen

Varför är vatten så unikt och viktigt för vår existens?Anders Nilsson, Fysikum

14:00–14:45

Hur förvaltar vi vår planet? Johan Rockström, Stockholm Recilienscentrum

15:00–15:45

Lite galet enkel kemi som naturen gör men vi inte förstårMartin Högbom, Institutionen för biokemi och biofysik

Onsdag 6:e september

9:30–10:15

Är demokrati möjlig på internationell nivå? Jonas Tallberg, Statsvetenskapliga institutionen

10:30–11:15

Vad händer med partiklar i luften? Ilona Riipinen, Institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi

11:30–12:15

Varför tillåter Kina större yttrandefrihet i sociala än i traditionella medier?David Strömberg, Nationalekonomiska institutionen

Välkommen!

Kontaktperson: Lars Emrén, lars.emren@su.se

Aula Magna är beläget i Frescati. Efter uppgången från tunnelbana Universitetet: Gå cirka hundra meter rakt fram och Aula Magna ligger på höger sida.

Ladda ner programmet här