Photo: Stella Papadopoulou

Allt vi människor gör har en inverkan på miljön. Vår ekologiska fotavtryck har förändrat planeten!

Den globala uppvärmningen, vatten- och luftföroreningar, försurning av havsvatten och förlust av biologisk mångfald är bara några av de många miljöproblem som människor har orsakat. Att förstå och lösa dessa problem är avgörande för att utveckla hållbart. Miljövetenskap ger kunskapen och verktygen för att möta dessa utmaningar. Därför arbetar vi med att utbilda framtidens miljöproblemlösare. Det kan vara du!

 

Hur är det att plugga miljövetenskap på Stockholms Universitet? 

 

Sara Sjöberg

”Jag valde att plugga miljövetenskap för att jag tycker forskningen kring klimatförändringen är väldigt intressant och att det är spännande att lära sig om saker i ett större sammanhang. Samtidigt tycker jag det är bra att man får välja ett inriktningsämne i år 2. Jag valde biologi som inriktningsämne vilket var väldigt intressant och lärorikt. Majoriteten av föreläsarna ha varit bra och väldigt kunniga inom sitt eget område som de har lärt ut med stort engagemang.”

Fråga Sara om hur det är att läsa miljövetenskap! Här kan du ställa frågor till henne.

 

Camilla Lindberg

”Jag valde att plugga miljövetenskap för jag är en rätt framtidsinriktad person och vill plugga och jobba med något som känns viktigt för vår framtid. Jag ville känna mig motiverad i mitt arbete och göra något som förhoppningsvis kan göra skillnad. Det bästa med miljövetenskapsprogrammet tycker jag är hur brett det är och man får chansen att dyka djupare ned i det som intresserar en mest.”

 

 

 

Linus Arvstrand

” Med nära 10 år inom byggsektorn och ett allmänt intresse om hur naturen fungerar så vart miljövetenskap ett bra alternativ när jag väl tog steget och skolade om mig. Det bästa med programmet var att man får en bred behörighet för vidare studier. Då jag valde Kemiinriktningen så har ju möjligheten att välja master program inom både miljövetenskap och dom flesta kemi master programmen.”

 

 

 

Sofia Nöu

”Jag valde miljövetenskap för att jag är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor. Utbildningen kändes bred eftersom att det förutom miljövetenskap även ingår kemi, matematik och sedan ditt inriktningsämne. En kandidat i miljövetenskap ger möjlighet till många olika mastersprogram på både ACES och andra institutioner. Det bästa med programmet är att du kan välja inriktningsämne och läsa sådana kurser som du tycker är intressanta, på så sätt kan du skapa din egen variant av programmet så att innehållet passar dina intressen så bra som möjligt.”

For mer information om programmet klick här

Anmäl dig här

Contact information

Visiting addresses:

Geovetenskapens Hus,
Svante Arrhenius väg 8, Stockholm

Arrheniuslaboratoriet, Svante Arrhenius väg 16, Stockholm (Unit for Toxicological Chemistry)

Mailing address:
Department of Environmental Science
Stockholm University
106 91 Stockholm

Press enquiries should be directed to:

Stella Papadopoulou
Science Communicator
Phone +46 (0)8 674 70 11
stella.papadopoulou@aces.su.se