Institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi (ACES) är en av de större institutionerna inom Naturvetenskapliga fakulteten. Institutionen består av fem enheter med drygt 200 anställda forskare, lärare, doktorander och teknisk/administrativ personal. Forskning och undervisning bedrivs inom miljökemi, ekotoxikologi, atmosfärsvetenskap, biogeokemi och analytisk kemi. Som medarbetare på ACES blir du en del av en dynamisk miljö med forskning av högsta klass och med stark internationell prägel.

Arbetsuppgifter
ACES söker en forskningsingenjör som i huvudsak kommer arbeta med det svenska Referenslaboratoriet för tätortsluft. Referenslaboratoriet är en nationell stödfunktion till landets kommuner för att säkerställa att Sverige uppfyller nationella och europeiska kvalitetskrav inom landets luftkvalitetsmätningar. ACES driver Referenslaboratoriet på uppdrag av Naturvårdsverket.

I rollen kommer du att jobba med att utvärdera kvalitén på instrument och utrustning – granskning och bedömning av mätdata, utvärdering av mätplatser – och andra frågor kopplade till att mätningar som görs runt om i landet håller lämplig kvalitet. Resor både i och utanför Sverige kommer att vara aktuellt.

  • Att delta i den dagliga driften av det nationella Referenslaboratoriet. Arbetet är framför allt kopplat till mätningar av kväveoxider, ozon och partiklar.
  • Utvärdering och arbete med sensorer och mätinstrument för luftkvalitetsmätningar.
  • Granskning av mätdata från Svenska luftkvalitetsmätningar.
  • Att utföra kalibreringar av instrument och utrustning för att säkerställa reproducerbarhet, kvalitet och spårbarhet för svenska luftkvalitetsmätningar.

Kvalifikationer
Du bör ha en naturvetenskaplig eller tekniskt bakgrund där du kan använda din erfarenhet och kompetens på mätningar av luftkvalitet. Viktiga egenskaper är engagemang och sinne för noggrannhet samt hög social kompetens, då huvudsyftet med verksamheten är att samverka med landets kommuner, Naturvårdsverket och andra svenska aktörer inom luftkvalitetsområdet. Om du har erfarenhet av meterologi, atmosfärsvetenskap eller miljövetenskap kommer detta att vara en fördel. Det är också en fördel om du har praktisk erfarenhet av mätningar eller kontroll av luftföroreningar. Du bör ha kunskap om grundläggande statistiska beräkningsmetoder och gärna goda kunskaper i Excel. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Anställningen passar dig som har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och är intresserad av att lära dig nya saker.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde den 1 november eller efter överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av Alexander Håkansson, ACES, reflabmatningar@aces.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Sista ansökningsdag: 2018-09-15

Välkommen med din ansökan!
För att ansöka, klicka på “Ansök” längst ned på denna sida:

https://www.su.se/om-oss/jobba-p%C3%A5-su/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=6282&rmlang=SE